Security

Säkerhet!

Ett ord som har blivit ännu mer viktigt i dagens IT-samhälle.

Jag har numera lämnat Onedrive för att lagra mina dokument på, och använder istället nedanstående lösning.

Jag använder numera en tjänst som är end to end krypterat, med vilket menas att all kommunikation med tjänsten är krypterad i båda ändar. Dessutom har inte tjänsten tillgång till dokumenten utan endast användaren. Alltså inga utomstående kommer åt dina dokument. I appen använder jag mig också av funktionen att låsa den så att inga utomstående kan öppna den ens om mobilen ligger öppen på hemadressen (där den ofta ligger upplåst via känd adress). Ett steg längre hade varit att använda en app där servrar ligger i t.ex. Schweiz, och t.ex. tjänsten Tresorit, (eller kanske Pcloud, Icedrive). Men tyvärr så är det inte lika smidigt att redigera dokument i denna tjänst. Annars en mycket bra tjänst liknande den jag använder mig av.

Tjänsten jag använder (Använder numera sedan år 2020 Tresorit, och har Hemekonomi-filen på mobilen och redigerar den där. Laddar sedan upp den via Tresorit.) är Syncplicity, vilken har ett gratiskonto på 10GB, där du kan öppna dokument inifrån appen och redigera dem via deras egna version av Microsoft Excel eller med Microsoft Office appen.

Installerar man Syncplicity,s app på hemdatorn och där ansluter dina (mappen) dokument så har du sedan åtkomst till dem via deras Android app, och kan öppna Hemekonomi i Office appen för att redigera den där. Dina dokument synkas till molntjänsten mellan din dator och mobil, så att du alltid har senste utgåvan tillgänglig.

Länk till Syncplicity

syncplicity

 

Angående Microsoft Office så är det f.n. en app under utveckling, vilken jag tycker är mycket smidigare än att använda de separata apparna. Sök på Microsoft Office i Google play så hittar ni den där. Det behövs inget betalkonto för att kunna redigera dokumenten via Syncplicity. För övriga tjänster, t.ex. Tresorit, så har jag Hemekonomifilen på mobilen, och öppnar och redigerar den därifrån via Microsoft Office. Och laddar upp den till Tresorit via den appen. Då kan jag även använda Hemekonomifilen på laptopen via Tresorit.

 

Länk till Microsoft Office

Microsoft Office

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)